Over de makers

Foto's van Harry van Reeken

Profielfoto_harryEven iets over mezelf en de site Haagsefotos.nl. Ik heb 47 jaar gewerkt bij de Rijkswaterstaat en ben in mei 2015 met pensioen gegaan. Ik die tijd bij de Rijkswaterstaat begon ik op de tekenkamer en tijdens de bouw van de Stormvloedkering in de Oosterschelde werd ik overgeplaatst van Den Haag naar Zeeland. Daar ben ik in de fotografie terechtgekomen en ook de automatisering was iets waar ik mee te maken kreeg. Nadat de Oosterscheldewerken klaar waren moest ik terug naar Den Haag en raakte ik ook mijn functie als fotograaf kwijt. Ik wilde toch graag iets doen met de fotografie en kwam toen op het idee een website te bouwen met straatbeelden van Den Haag.

De website www.HaagseFotos.nl ben ik in 1999 als een hobby begonnen. Eerst bij de Digitale Hofstad en daarna toen de Digitale Hofstad stopte, kreeg ik een plekje bij de Gemeente Den Haag. Hier kreeg en krijg ik nog steeds veel ondersteuning.

Vanaf het begin was de site nog geheel html en erg bewerkelijk voor het toevoegen van nieuwe foto’s. Dat werd een steeds groter probleem. Maar soms is het geluk met de domme en zo kreeg ik in 2005 het aanbod van de Haagse Hogeschool mijn site als examenopdracht om te bouwen in PHP waardoor het beheer veel eenvoudiger werd. De site is toen geheel onder handen genomen door 4 studenten van de Haagse Hogeschool: Ashna Bissumbhar, Wander Sleking, Roel van der Ark en Raymond Groos. Zij hebben dat naar mijn grote tevredenheid gedaan.

Hierdoor is het beheer sterk verbeterd en ook voor de bezoekers zijn er extra functies bijgekomen, o.a het zoeken op straat en/of trefwoord. Dit had wel gevolgen voor alle foto’s, want deze moesten opnieuw op de site worden gezet en gekoppeld worden aan de juiste trefwoorden. Let wel… dat waren toen al meer dan 8.000 foto’s!

In de zomer van 2015 kreeg ik het advies de site om te zetten naar WordPress waardoor de veiligheid beter gewaarborgd was, maar daar voor ontbrak mij de kennis. Maar weer was het geluk met de domme en kwam ik in contact met André Dijkstra, een echte WordPress expert . Hij is met een enorm enthousiasme bezig met de site en er nu al geweldig uit zien. Hier ben ik geweldig blij mee. 

Door veel leuke en opbouwende reacties is de site geworden tot wat het nu is. Ik krijg leuke reacties, ook uit het buitenland van ex-Hagenezen die zijn geëmigreerd naar oa. Canada, Australië, Nieuw Zeeland etc. Zij zien hun oude buurtje terug en daar is in de loop van de tijd wel het één en ander veranderd.

Ik hoop nog heel lang door te kunnen gaan met deze wat uit de hand gelopen hobby en in tussentijd staan er al weer ruim 18.000 foto’s op de site. Als u de site bezoekt wens ik u alvast veel kijkplezier.

Heel veel kijkplezier toegewenst,
Harry van Reeken

Website door André Dijkstra

Andre_Dijkstra_ProfileHallo iedereen! Mijn naam is André Dijkstra. Mijn expertise ligt in communicatie en sinds kort houd ik mij bezig met het maken van WordPress websites en html editing. Zo hou ik sinds 2015 meerdere WordPress websites bij voor de Coastal & Marine Union (EUCC), waaronder www.eucc.netwww.ypcc.eu, en www.singersofsalvation.nl

In januari 2016 vroeg Harry mij of ik hem wilde helpen met het opzetten van de website zei ik meteen:

"Ja, natuurlijk! Lijkt me een leuke uitdaging!"

Momenteel ben ik druk bezig om deze website op te zetten en in de toekomst zou ik graag meer websites aan dit lijstje toevoegen om zo mijn ervaring met website management te vergroten. Naast mijn hobby als webdesigner ben ik B.Sc. Ecologisch onderzoek en kustbeheer. Voor meer info over mij en mijn CV kunt u terecht op mijn LinkedIn.

Ondervindt u problemen met de website of kunt u hulp gebruiken bij het creëren of onderhouden van uw WordPress website, stuur me dan gerust een mailtje: ardijkstra91@gmail.com