39 Reacties

 1. Heb bij de Red Tax gewerkt. Begon in 1964. Ik denk zo’n 4 jaar. Daarna bij de Hotam. We reden toen in een Dodge Coronet 440 ,als ik het goed heb. Was een mooie tijd. Veel anekdotes uit die tijd schieten mij te binnen. Belevenissen met zeer bijzondere klanten. Ook in een stoet.meegereden waarin President Bourquiba van Tunesië. Om nooit te vergeten.

  • Hallo Hans,
   Sorry voor de late reactie maar zit momenteel op een camping in Frankrijk met slechte wifi. Ben half september weer terug en zal dan je reactie plaatsen.
   Met vriendelijke groeten,
   Harry van Reeken

   • Hoi, ik ben John Richard kleinzoon van Johannes de Bles, president directeur van de Red-Tax. Ik heb mijn opa nooit gekend omdat hij in 1968 overleed. Ik ben al jaren op zoek naar een glas welke je hierboven hebt gefotografeerd.

  • Mijn vader werkte ook in die tijd bij de RedTax. Was bevriend met Joop Bekink die later nog met zijn Mercedes , zoals ze dat toentertijd noemde , bij de straattaxi heeft gereden. Ik kan mij ook nog de Sinterklaas feesten herinneren in de Haard in de Daquerrestraat. Later werkte mijn zus ook op kantoor op de stationsweg recht boven de stal.

 2. Heb in het artiestenhofje gewoond met man en 2 kinderen, ik ken Erwin van toen! Wij woonden op nr 178, en de fam. Nobbe (grootouders van Erwin) woonden op 180. Wij gingen er weg ongeveer in 1973! Was erg gezellig wonen, kinderen konden vrij spelen, en er woonden aardig wat kinderen, wonderlijk allen aan de even nr. kant. Aan de overkant waren het oudere en alleenstaanden mensen (bv oom Ed) ben benieuwd hoe het met Erwin is en zijn ouders! Wij zijn de Fam. Piet en Henny Wapperom, Annemieke en Martijn. Leuk om iets te horen!!

  • Beste Henny,

   Het is erg toevallig dat ik de naam Wapperom hier tegen kom. Ik doe als journalist onderzoek naar Peter Siers, die in het Artiestenhofje heeft gewoond, maar ook naar Piet Wapperom. Beiden hebben in de oorlog in het ‘Oranjehotel’ gezeten. Ben jij familie van de verzetsstrijder? mail@peterderuiter.nl 0626 046 210

 3. Gisteren in t hofje geweest met mijn man Nico van Bohemen .. zijn vader heeft er gewoond ook Nico van Bohemen .. wij wonen zelf op de Stadhouderslaan waar mijn man nog steeds schilderijen restaureert.. wat ontzettend leuk om t hofje weer eens t zien!

 4. Hallo,

  Zou iemand mij misschien kunnen helpen ?
  Mijn overgroot vader was Frank J Engels (Voorz.)
  ik zou graag wat meer over hem te weten komen

  Groetjes

  • Hallo

   Veel kan ik niet vertellen maar mijn vader was aandeelhouder/chauffeur bij Red Tax dus herinner ik wel namen . Zo ook de naam Frans (geen Frank dacht ik)
   Engels . Zijn functie was chef Vervoer zover ik weet.
   Hij woonde aan de Nichtevechtstraat mvg

 5. Ik weet niet of u er interesse voor heeft maar ik bezit een theelepeltje van de RED TAX
  Misschien leuk om er een foto van weer te geven op uw web-site.Net als het afgebeelde bierglas. Mvg. Willem

 6. hallo ,

  de naam Frans Engels ken ik uit de tijd dat mijn vader bij Red Taks werkte als chauffeur/aandeelhouder . toen had Frans Engels de functie van chef vervoer . Hij woonde Engels toen in de Nichtevechtstraat en wij aan de Escamplaan
  Verder weet ik niet zoveel misschien nog wat namen uit die tijd

 7. Beste Fred, ik heb geprobeerd je een email te sturen n.a.v. je artikel over de lijkwagen van prinses Wilhelmina maar het emailadres blijkt fout te zijn.
  In elk geval heb ik genóten van je verhaal! Hartelijke dank daarvoor.
  Met vriendelijke groet, Leonie Schoppema

 8. Reactie:
  Beste Fred, ik heb geprobeerd je een email te sturen n.a.v. je artikel over de lijkwagen van prinses Wilhelmina maar het emailadres blijkt fout te zijn.
  In elk geval heb ik genóten van je verhaal! Hartelijke dank daarvoor.
  Met vriendelijke groet, Leonie Schoppema

  • Klopt Frans Engels was toen directeur (de gewezen melkboer ) Ik was maat met Piet Dieke wagen 36 Piet stond bekent als een schone chauffeur als hij met afloste na de lange nacht en ik had de rubber vloer matten niet in de zwarten smeer gezet schold hij me verrot ,Wereld vent

 9. Ik heb nog een tegeltje met temperatuurmetertje van de FC Red Ta, het voetbalteam is toen door mijn vader opgericht.
  Speelden hun wedstrijdjes zo een twee per jaar op het oude terrein van Semper Altius bij de Hoornbrug.

 10. Mijn vader heeft ook bij de Red Tax gewerkt van eind 40 tiger jaren tot circa 1955. I
  Hij reed veel buitenlandse ritten. Ik herinner mij nog aan het bezoek aan de assamblage fabriek in Rotterdam waar de Kaiser werd gemaakt. Red Tax kocht er toen een stuk of30 van die als vervanger van de Kaiser-Fraser. In die tijd was volgens mij Paul de Ruit een van de directieleden.

 11. Op Discovery Fantomworks werd een Kaiser Darren gerestaureerd. Ik herinner mij, als assistent accountant, dat ik gestationeerd was bij Red Tax; toen gevestigd aan de Pletterijstraat en dat rond die tijd gereden werd met de donkerrode Kaiser de Luxe. Dat is me altijd bijgebleven. Door deze uitzending werd ik daar met plezier aan herinnerd.

 12. Geachte heer van der Klei,

  Wat leuk dat u deze site gemaakt heeft.
  Mijn vader, Joop Hanegraaf, was chauffeur bij de Red Tax van ca. 1955 tot 1968. In dat jaar ging hij met pensioen en heeft hij zijn aandeel verkocht.
  Ik herinner me dat zijn maat jarenlang Toon Disselveld was en later Robbie Ketelaar, als ik het goed heb.
  Frans Engels was directeur.
  Mijn vader heeft heel wat afgereden…altijd in uniform met pet en stropdas.
  Met feestdagen en de jaarwisseling was hij altijd aan het werk; er kon dan aardig geld verdiend worden.
  Er waren bijzondere vaste klanten.
  Onder andere twee oude dames. Die huurden een wagen en op de vraag waarheen de rit moest gaan antwoordden ze altijd “Ach chauffeur, rijdt u maar”.
  Mijn vader reed in een grote zwarte Plymouth en later in een Dodge.
  Veel collega’s hadden een bijnaam, zoals De lachende saxofoon. Hoe die in werkelijk hete weet ik helaas niet.

  Met vriendelijke groet,
  Hans Hanegraaf

 13. Mijn Vader, Arie de Bles, was ook chauffeur/aandeelhouder, voor en na de oorlog. Zijn broer, mijn oom, Jacobus (Koos) de Bles noemde zich president-directeur en was er bij betrokken gedurende ongeveer die periode.

 14. piet Dieke de ouwe bokser was mijn maat op de wagen 36 1n de jaren 64.ik heb later de gevel van de garage pletter rijstraat nog betegeld en de garage uitloop Geleenstraat verbouwt tot woonhuis (hoeren huis ) bestaat nog steeds

 15. Wel grappig om te lezen. Mijn vader was ook chauffeur/aandeelhouder (Wil aan de Wiel) ik zie bekende namen voorbij komen. Piet Dieke had in de laatste tijd dat mijn vader bij de RedTax werkte een witte Amerikaan waar hij vooraan in de trouwstoet reed. Ik herinner mij namen als Rooie Arie hij woonde op de Trekweg. Mijn vader was maat met Gerard Straver die woonde op de Goeverneurlaan. Joop Bekink was een hele goede bekende van mijn vader. Met een groepje chauffeurs zaten ze vaak na een lange nacht zoals ze dat noemden bij Piet Kanters de Twee Dennen op de Oranjelaan. Later wisselde mijn vader zijn aandeel in en kocht hij een Koffietent op de Loosduinsekade recht tegen over de begraafplaats op de brug. Die Koffietent moest toen weg omdat de tram 2 er kwam te rijden.

 16. Op reactie van de heer Hanegraaf. De lachende saxofoon was mijn vader en hij heette Henk Bos. Mij vader was ook chauffeur bij de Red-Tax. Waarom hij zo genoemd werd weet ik ook niet. Zijn broer, Ome Leo, was chef werkplaats

 17. Ik ben in 1954 op nr. 163 geboren.
  Een broer van mij opa had verderop een groentewinkel, hij verkocht ook kolen.

 18. Ik heb er in de jaren 60 dacht ik krantenwijk gelopen. Wilde weer eens kijken naar het hofje maar is weg las ik.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.